Kiến thức Internet Marketing: Email Marketing và những mong đợi sai lầm

Email marketing (viết tắt là EM) là hình thức gửi email thông tin/quảng cáo có nội dung thông tin liên quan tới người nhận đã đồng ý đăng kí nhận email (opt-in) trực tiếp hay gián tiếp và cho phép họ có quyền không tiếp tục nhận email quảng cáo nữa. Nhưng để “nhập môn” bạn cần vượt qua 5 điều thường bị hiểu sai về EM.
email-marketing

I. EM RẤT RẺ LẠI RẤT DỄ LÀM

Đó là điều đa phần các Marketies thường nghĩ về EM và sau đây là 4 lý do bạn không nên khinh thường EM:

1) EM hay bất kỳ hình thức marketing nào khác – sẽ gắn liền với thương hiệu của bạn.

Việc xuất hiện trước khách hàng một cách sơ sài, không chuyên nghiệp cũng giống như…"mặc đồ rách đi chơi với người yêu". Spam là nỗi ám ảnh của những người dùng EM, không chỉ nằm ở những thống kê khô khan, mà còn nằm trong tâm lý khách hàng. Không có gì xóa đi ấn tượng xấu với thương hiệu/tên công ty bạn trong tâm trí của khách hàng đâu. Bạn nghĩ sao nếu nghe một khách hàng tiềm năng nói rằng: “Công ty A đó hả? Nó toàn spam mail không à – gửi thông tin khuyến mãi vớ vẩn”.

2) Khách hàng đôi khi rất…tàn nhẫn


Ngoài việc cá nhân người đó có ấn tượng xấu, họ sẽ còn trao đổi và “cảnh báo” về bạn với những người quen. Trung bình nếu một khách hàng có có ấn tượng không tốt về một thương hiệu thì họ sẽ “cảnh báo” đến khoảng 13 người quen. Ngoài ra, họ còn có một giải pháp “tàn nhẫn” hơn là click vào nút “Report as spam” của các nhà cung cấp mail (Yahoo mail, Gmail…). Nếu email của bạn bị thông báo (report) quá nhiều thì đuôi mail của bạn sẽ vĩnh viễn bị cấm (Ví dụ @thieukiennhan.com bị cấm thì tất cả những email như dung@thieukiennhan.com , son@thieukiennhan.com đều bị liệt vào spam). Nói nôm na là “thân bại danh liệt”.

3) Trên đời không bao giờ có cái gì ngon bổ rẻ

Đúng vậy, trên đời này không có cái gì mà ngon mà lại bổ mà lại rẻ được. Mà nó chỉ có thể có 2 trong 3 yếu tố trên mà thôi. Còn nếu muốn có một chiến dịch EM thật sự tốt bạn cần phải có những cộng sự giỏi như copywriter, coder, designer… và những người cứng nghề thì luôn có cái giá của họ.

II. TỶ LỆ MỞ "KHỦNG"

Theo khảo sát thông thường từ những người …chưa dùng EM thì mọi người thường mong đợi tỷ lệ mở khoảng từ …50-80% email gửi thành công. Tỷ lệ này cũng giống như mong muốn có 80/100 người xem TV xem quảng cáo của mình vậy.

Khi gửi email cho khách hàng, các Marketies thường hình dung một tương lai màu hồng rằng khách hàng sẽ click vào email của bạn, họ cảm thấy sung sướng vì nội dung và thiết kế quá tuyệt – rồi vồ lấy điện thoại gọi ngay cho bạn để đặt hàng/mua sản phẩm. Đó thường là những “ước ao và khát khao” sau khi click nút “send”. Buồn thay, hầu hết những khách hàng tiềm năng của bạn không mở email – vì nhiều lý do: quá bận, không nhận được email (vào spam hay lý do khác), tiêu đề email của bạn chưa đủ sức thuyết phục họ phải click vào hoặc phũ phàng hơn là họ không có nhu cầu.

Thống kê cho thấy, trung bình một tiêu đề email nhận được khoảng 2-5s liếc qua, và người đọc sẽ quyết định mở email hay để email đó vĩnh viễn không được mở. Tỷ lệ trung bình về mở email tại thị trường Việt Nam là 10 – 15% trên danh sách khách hàng mới (chưa từng nhận email của công ty), và 20 – 35% trên danh sách khách hàng cũ (được chăm sóc thường xuyên). Tỷ lệ mở email cao nhất là đối với ngành giáo dục – hay các email có liên quan đến khuyến mãi.

Hãy tự nhủ: “Bạn đang gửi một email KHÔNG được yêu cầu đến một người KHÔNG biết tôi, KHÔNG có thời gian và KHÔNG có nhu cầu – vào thời gian KHÔNG thích hợp”. Liệu email của bạn có thể “sống sót” qua 5 chữ “KHÔNG” này?

III. HIỂN THỊ ĐẸP "LUNG LINH"

Có một phần các Marketies hình dung EM như một hình thức e-Print-ads – nên họ sẽ cố gắng thiết kế sao cho thật sặc sỡ và ấn tượng. Tốt thôi – nhưng đó là chỉ khi email của bạn được hiển thị đúng y với những gì nó được thiết kế bạn đầu, điều thường KHÔNG xảy ra (vâng, lại một chữ KHÔNG nữa).

Đối với các ESP (Nhà cung cấp email – như Yahoo, Google) và các email client (chương trình nhận và gửi email – như Outlook, Thunderbird …) thì hình ảnh sẽ bị mặc định chặn. Đó là lý do thường một email bạn mở trong Gmail sẽ không có hình – cho đến khi bạn click vào nút “show images”. Ngoài ra email của bạn có thể hiển thị rất “trời ơi” trên mỗi trình duyệt web khác nhau (Firefox, Internet Explorer, Chrome…) làm người đọc thấy khó chịu và đóng lại ngay. Vì vậy, đừng cố gắng thiết kế những hình ảnh thật đẹp. thật "lung linh" bỏ và email nhé! Vì như vậy sẽ làm bạn tốn rất nhiều thời gian mà thôi.

IV. TRUYỀN TẢI ĐƯỢC RẤT NHIỀU THÔNG TIN

Nếu tỷ lệ mở là khá thấp – vậy tại sao không cho những người mở “càng nhiều càng tốt” thông tin khi có thể. Vâng, về suy nghĩ này thì có 1 câu dành cho bạn: “Informations kill information” – “Quá nhiều thông tin sẽ giết chết thông tin”. Có bao nhiêu người sẽ bỏ thời gian đọc hết 1 email dài dàng dặc? Chắc chắn là không nhiều, và tỷ lệ trung bình là 80% những người mở email chỉ đọc 3 dòng đầu và sẽ quyết định có tiếp tục đọc email hay tắt đi. Bạn có 3 dòng để gây ấn tượng với một người đấy – không hơn, không kém.

Một thuật ngữ khác gọi là ATS – Above The Scroll (cũng được áp dụng trong website). Ý nghĩa là 75% người đọc sẽ KHÔNG BAO GIỜ kéo con trỏ chuột xuống màn hình thứ 2. Vì vậy, thường bạn chỉ có 3 dòng và 1 màn hình để gây ấn tượng tốt với khách hàng – trước khi muốn họ tiếp tục đọc email của mình.

V. CHỈ CẦN CHẠY EM THÌ DOANH SỐ (SALE) SẼ TĂNG LÊN

Cứ xem như email của bạn đã hoàn toàn thuyết phục được người đọc về sản phẩm/ dịch vụ thế nhưng con đường đến việc mua hàng còn rất nhiều điểm chặn: nhân viên trực điện thoại, nhân viên tư vấn tại văn phòng, thời tiết, thông tin chính xác địa điểm và số điện thoại liên hệ, đối thủ cạnh tranh…

Nhưng nếu những người mang trọng trách "nặng nề" mang lại doanh thu cho công ty -  "SALERS", lại không biết cách tư vấn khi khách hàng gọi điện hỏi về sản phẩm/dịch vụ thì đồng nghĩa với việc bạn đã làm đánh mất vị khách hàng tiềm năng từ EM đó rồi. Và Marketies sẽ chăm đầu vào Sales mà đánh giá kết quả cũng như đặt mục tiêu cho chiến dịch EM tiếp theo của mình. Vấn đề không được giải quyết và cứ thế đâm ra ghét EM, cho rằng EM là một kênh không hiệu quả.

Đi qua 5 điều trên, chắc hẳn bạn đọc đang rất thắc mắc vậy hiểu sao mới đúng và làm thế nào cho không trật? Rõ ràng, cái gì liên quan đến EM đều rất phức tạp và khó điều khiển.

Như vậy, để "chinh phục" được EM, bản thân người gửi phải hiểu rõ những khái niệm cơ bản về EM, về thói quen, sở thích của người đọc mail nói chung và những khách hàng của mình nói riêng để có thể có những chiến dịch EM đạt được tỷ lệ đọc cao hơn. Bên cạnh đó phải luôn có sự phối hợp với những nhân viên tư vấn, nhân viên trực văn phòng để có được nhiều khách hàng hơn nữa và quan trọng nhất là đạt được doanh thu cho công ty mình.

248 comments:

«Cũ nhất   ‹Cũ hơn   201 – 248 trên 248   Mới hơn›   Mới nhất»

Great read I must say. You have beautifully portrayed your thoughts and ideas through this article.
advanced systemcare full

have to say that during my time browsing through the internet I have read many articles/ Blogs but yours particularly have impressed me how you have written this masterpiece is mind-blowing. Kindly visit my website for new and latest Cracks : Wondershare AllMyTube

Use your Microsoft account through microsoft365.com/setup for everything you want to with Microsoft 365. Create an account or use the account of services such as OneDrive, Skype, Outlook, or Xbox Live. Use the site microsoft365.com/setup to download and install Microsoft 365 setup that will allow you to use multiple apps like Word, Excel, OneNote, PowerPoint, or more.

The Canon printer that can be downloaded via canon.com/ijsetup page is the best wireless printer that you can connect to your device and print data smoothly. Ij.start canon CD is not the well-suited technique to use ij.start.canon installation for longer. One can canon.com/ijsetup/mg2522 install from another origin if your device is having issues in the online installation or any other.Use ij.start cannon to set up your Canon product.Get started to Canon inkjet setup with guidelines of ij.start.cannon site.

Know how do I contact cash app by phone to resolve the glitches
If you want to know how do I contact cash app by phone then dial the cash app customer number. This number connects users directly to the technical team. After connecting with them, you can easily get solutions to your problems. Resolve your woes in no time. https://www.cash-app-helps.net/blog/how-do-i-contact-cash-app-by-phone/

Corpiness Why You Use Our Service

• To View Shipping Histories for Suppliers

• To Understand Where Competitors Resource Items

• To Keep Track of Public Companies' Imports

What Is The Trouble-Free And Smart Way To Check Balance On Cash App Card?
Consider login into your Cash App account will help you out to Check Balance On Cash App Card with optimum ease. After opening the home page of your account, your remaining balance will appear in the balance section. Keep in mind the balance of your cash App wallet is as same as the balance of your card. https://www.cash-app-support-number.com/blog/tag/check-my-cash-app-balance/

Get the quick solution to file Cash app Dispute Payment issues
Users need to get in touch with the cahs app help team for solving your Cash app Dispute problems. Whenever there are refund related issues, connect with the professionals for quick guidance. Get a suitable solution of cash app issues for eliminating the problem by our technical experts. https://www.cash-app-helps.com/blog/cash-app-dispute-payment/

โครงการทาวน์โฮม There are many different options for us to choose from, so we have to take into account a variety of factors, whether Build style, area size, functionality various facilities

DEE88 หวยออนไลน์ has received the number 1 credibility, the highest pay rate of 1,000 baht per baht, here we "pay in full, real pay, unlimited", including Thai lottery, Laos lottery, Hanoi lottery, stock lottery, Malay lottery, yeekee lottery. Online casinos, online sports to play as well.

semrush black friday deals This blog is truly superb and the post composing ability is exceptionally decent. It is useful for everybody as I have composed many blog entries about

This is my first time i visit here. I found so many interesting stuff in your blog especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the enjoyment here keep up the good work Feel free to visit my website; 카지노사이트

My brother suggested I would possibly like this web site. He used to be entirely right. This put up actually made my day. You can not consider just how much time I had spent for this information! Thanks! Feel free to visit my website; 카지노사이트

You are sharing a very informative and great post. 123bet vip

teachable black friday deals 2021 This blog is truly superb and the post composing ability is exceptionally decent. It is useful for everybody as I have composed many blog entries about

https://programasindir.com/avast-cleanup-premium-key/

Informative article, exactly what I needed.JOIN US 오피월드


4YOUNGYANG

I really like your writing so so much! percentage we keep in touch more about your post on AOL? I require a specialist in this house to solve my problem. May be that is you! Having a look ahead to peer you. 토토사이트

I do think your web site might be having web browser compatibility issues. When I take a look at your site in Safari, it looks fine however, if opening in IE, it has some overlapping issues. I merely wanted to give you a quick heads up! Aside from that, fantastic blog! 카지노사이트

I like the efforts you have put in this, regards for all the great content. 파워볼사이트

I’m impressed, I must say. Actually hardly ever do I encounter a blog that’s each educative and entertaining, and let me tell you, you’ve got hit the nail on the head. 바카라사이트

Cock rings are a common sex item that enhances a boy's sex pleasure. They're designed to be simple to put on and deliver minimum pressure to the penis, with clitoral stimulation for your spouse available in numerous versions. However, the best cock ring is what you should definitely get. Visit our website for additional information:

Access control lockers can be used for a variety of purposes, including storing vital stocks, information and tackle while limiting access in the case of seminary safety. For maximum protection and rigidity, lockers with access control lockers can be pierced fast and hereabouts without the use of a key. A biometric system, a leg law, or a vital card can all be used to open lockers

When you use our DeBourgh Lockers for dry cleaning and swamp and fold laundry, you will enjoy top-notch service and unequaled convenience. You can anticipate 24-hour access, top-notch security throughout the process, and excellent order shadowing when you use our dry cleaning lockers Lockers can serve as trailblazers in a range of situations, including stores, departments, places, and public spaces. For more information visit the website of DeBourgh
Read More:
https://www.cosumnes.org/volunteer-forums/profile/parcel-locker/

Get some viral content like hot gossips, trending news, upcoming youtube videos, viral memes, Bollywood movies etc. Know which is the best release in web series and watch some amazing and funniest youtube videos going viral in India. trending topics in india

Somebody had rightly said that if you invest in things where you learn it, you get the best and the highest interest out of it. So is the Platform for those who are in search of K6 Education Solutions USA. Every institution is not capable enough to deal with all kinds of work. So, the best option available to them is to outsource their burden to outside service providers.
video captioning services
voice over services companies

Choose from the best bluetooth earphones under 2000 with good quality and very stylish. Browse from the best bluetooth earphones under 2000 of all brands offer only for limited period. which is the best bluetooth earphones under 2000

Is your Quickbooks giving you troubles these days? Are you not able to use one or more of its features? Don’t worry; you have quick resolution for these issues on your own phone. Just dial +1(830) 476-2055 to reach our Quickbooks support center. Talk to our engineer and get solutions for all your issues related to Quickbooks.

You’re so interesting! I don’t believe I’ve truly read something like this before. So great to find someone with genuine thoughts on this issue. Really.. many thanks for starting this up. This website is something that’s needed on the internet, someone with some originality!

CBSE Schools In Ambala
CBSE Schools In Bhiwani
CBSE Schools In Faridabad
CBSE Schools In Fatehabad
CBSE Schools In Gurugram
CBSE Schools In Hisar
CBSE Schools In Jhajjar
CBSE Schools In Jind
CBSE Schools In Karnal
CBSE Schools In Kurukshetra

Hello there! Quick question that’s completely off topic.
Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when viewing from my iphone.
I’m trying to find a template or plugin that might
be able to resolve this issue. If you have any recommendations, please share.
Thank you!

website:바카라사이트


marine rope
https://rwrope.com/collections/closeouts-surplus/Discount-Marine-Rope

Hi, i am Alley John an Educator
Read My Blog...
5 hacks for the successful writing of academic assignment report
With the easy functioning of online academic support, students no longer have to deal with homework

stress like “How to make my

assignment
qualitative?" All over the global world, multiple websites are available for study help in

just a click.
However, with this article, you can learn about specific hacks for writing successful homework. Thus,

have a look as mentioned below:
Ensure about homework requirements
Often, students cannot deal with homework because they have a misconception about the assignment's

requirements. Therefore, after the work is assigned, ensure to study the assignment question and

simultaneously understand what it demands or the project's purpose. 
However, suppose if you can't still understand the requirements of any subject, for example, you can

grab trigonometry

assignment help
 from versatile professionals and save your report quality from being

jeopardized. Thus, it's better to seek genuine help in any queries or doubts, be it from your professor

or reliable external guidance.
Be wise with research
On the verge to complete an assignment, don't quote any irrelevant information. It is essential to

handle the research process wisely, or you will fail to meet desired requirements. It will not only

hamper the overall quality of work, but also you will land with unsatisfactory grades. Moreover, if you

are unaware of how to conduct effective research, approach your professor for help; they will provide

you with a list of sources from where you can grab authentic information. Also read paper help

Wrap with revision
Along with above mentioned essentialities, you must also ensure revision after you are done with

writing. At least two to three times can do this by breaking them into portions. Revising with a fresh

and relaxed mind will offer you good taxation law assignment helpin the long run of your academic career. Thus, this

will bring forward any crucial improvement in the paper. However, if the deadline is near and there is

no time for manual reading, you can easily use online proofreading tools or experts help round the

clock.
Summary: Don't you feel relaxed by knowing above listed hacks for writing assignments? Follow

every given instruction carefully and achieve flying colours in your academic grades. No matter in which

subjects you face a problem, you can fulfil the necessities of any subject assignment with these steps.

Use them ASAP and shine among many in your academics. 
Other Resources
MBA Dissertation

Writing Service

College Coursework Help


Hey, this a blogger i read your article, its so interested and also provide use full information also visit my website
https://programasindir.com/idm-crack/

Trending News In this you will get the latest updates

Singapore Translators offer most reliable translation service for academic in over 200+ languages.If anyone want to get the translation help from our experts then just call at +65 31294104

This is my first time I visit here and I found so many interesting stuff in your blog especially it's discussion, Thank you.virx

Very nice patterns collection, I really like it, Very creative.Thanks a lot for sharing we are looking for your next post !!
Best Hotel in Lajpat Nagar Delhi
Hotel Diplomat Residency Delhi
Accommodation Three Star Hote

Assignment Helper of great assignment helper.com are specifically tailored for today's students who have an extremely busy and gruelling schedule. Our young students have tons of work apart from their classwork and at times it feels humanly impossible to get all the things done and get the much needed eight hours of shut eye. Our homework writing experts assure you timely delivery with the highest degree of quality and precision.

If we’re going to be talking about ***** underdogs, particularly those who scored buy-ins to tournaments far above their pay grades, then we have to talk about the ***** sensation that is Chris Moneymaker.
인터넷경마

magosucowep

Nice post. I learn something new and challenging on blogs : Cửa Nhôm Xingfa Bến Tre

Its ѕuch aѕ you reаd my tһoughts! You apⲣear tߋ know а ⅼ khảo sát địa chất bình chánh

For purely software services, the cost of such services will increase under GST.

ClickTake Technologies we click away from providing the most creative and innovative It solutions available. Few of our unique and outstanding services include Video Editing
Graphic Designing, Content Writing, SEO, website Development
and Development, Digital Marketing and Social Media Marketing among other variety of services.

«Cũ nhất ‹Cũ hơn   201 – 248 trên 248   Mới hơn› Mới nhất»

Đăng nhận xét

 
Internet Marketing Internet Marketing
10 9.8 2517 (c) by